BERICHT: Attent neemt geen nieuwe cliënten meer aan

Met ingang van 1 juni 2018 stopt de praktijk helemaal in verband met mijn pensionering. 

…………………………………………………………………………………………………………………………

 

Attent biedt al meer dan 10 jaar een effectieve behandeling voor o.a.

Soms ligt het vrij duidelijk, dat er bijvoorbeeld vooral concentratieproblemen spelen die om aandacht vragen. Dan kan een werkgeheugentraining met wat aanvullende begeleiding al een grote stap voorwaarts betekenen.
Het komt ook voor, dat er zo’n opeenstapeling van symptomen is, dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. concentratieproblemen_weinig energie_attentcgn
Vaak hebben mensen al van alles geprobeerd of bedacht. De moeilijkheid is dat het meestal gecompliceerd ligt. Zo blijken  psychische problemen vaak gepaard te gaan met een brein dat niet fit is of heel prikkelgevoelig reageert. En als dat het geval is, dan helpen psychologische inzichten en oefeningen maar ten dele. Het is echter ook een illusie te denken dat een vorm van breintraining, zoals neurofeedback of een werkgeheugentraining als een wondermiddel alle problemen oplost.

Al werkend en studerend hebben we een aanpak ontwikkeld die effectief blijkt te zijn voor zeer veel van onze cliënten:

Een gecombineerde aanpak van een topcoachtraject met breintraining of biofeedback

Topcoachtraject (5 sessies gedurende 3 maanden)

Om complexe problematiek aan te pakken is overzicht nodig over alles wat er speelt. Er is ook inzicht nodig, deskundigheid dus. En dan het belangrijkste:  om een echte gedragsverandering te bewerkstelligen is veel training nodig. Een gedragsverandering is te vergelijken met topsport en topsport vraagt om een topcoach: een geduldige coach, die  je keer op keer stimuleert en opvangt. Een coach die je uitdaagt om steeds weer in je kracht te gaan zitten en datgene te doen wat echt werkt voor jou. We hebben allemaal het vermogen om ons zelf te coachen al in ons. Het is de kunst om je dit vermogen bewust te worden en te versterken. Daarom is de uitnodiging van Attent:

Word een ware topcoach van jezelf !

We hebben het topcoachtraject in de loop van de tijd (vanaf 1995) ontwikkeld en heel stevig gemaakt. Deze aanpak is in feite een psychologisch begeleidingstraject waarbij het accent ligt op het jezelf goed leren begeleiden en coachen. De aanpak is gestoeld op pedagogische en psychologische principes aangevuld met inzichten uit de onderwijskunde, de sportpsychologie en aandachttraining (ki-kracht, mindfulness, meditatie). Het is geschikt voor mensen die voldoende motivatie en tijd hebben om zich hier drie maanden voor in te zetten. Lees verder over het topcoachtraject en bezoek de site 4FR-topcoach, waar allerlei oefeningen te downloaden zijn (kijk bij aanbod).

Breintraining

Het trainen van de hersenen door een COGMED werkgeheugentraining of neurofeedback en biofeedback wordt steeds vaker ingezet binnen behandelingen. Dit geldt evenzeer voor volwassenen en senioren als voor kinderen en jongeren. Ons brein is plastisch, dat wil zeggen trainbaar. Ook als hersenen door aanleg, leeftijd of een ongeluk (whiplash) wat minder fit en stabiel functioneren. Dit is merkbaar door een verminderde concentratie, eerder moe zijn en prikkelgevoelig zijn. Het is minder bekend dat ook de stemming, de motivatie, je vermogen om initiatieven te nemen hiermee samen hangen.

NB In verband met keuzen voor een geringe omvang van mijn huidige praktijk worden geen langdurige neurofeedbacktrajecten meer gegeven. In het kader van een topcoachtraining wordt waar gewenst wel enkele sessies met biofeedback en neurofeedback ingezet. Deze laatste volgens de principes van Infra Low Frequency neurofeedbacktraining. Dit is in feite meer een vorm van biofeedback dan neurofeedback.

lees verder biofeedback, cogmedwerkgeheugentraining

 Aanpak op maat

Wat heb jij nodig om  beter gefocust te zijn
en 
meer energie te hebben? ….
waardoor je meer ontspannen jezelf kunt zijn
en het leven leiden dat je echt wilt en bij jou past?!

In een  kennismakingsgesprek wordt vaak al duidelijk wat het meest geschikt is. We maken samen een plan op maat. De een beperkt zich tot bijvoorbeeld een werkgeheugentraining of neurofeedbacktraject met extra tips vanuit de topcoachtraining. Voor een ander is een topcoachtraject op zich geschikt of in combinatie met nog andere therapie of training.

In een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek (20 minuten) kunt u bespreken of dit iets voor u is, of heeft u vragen? neem gerust contact op.